Femei in IT
Cum construiesti un Centru de Excelenta


Celor care se alatura echipei Reporting Center le spun sa se pregateasca pentru ce e mai bun! Caci au sansa de a intra in culisele unui domeniu exclusivist, Business Intelligence aplicat pe Reglementarile Bancare, foarte ofertant pentru cei care au rabdare sa isi construiasca treptat o cariera!

Sa faci Raportari Bancare nu e usor pentru ca nu e un domeniu intuitiv. Nu e suficient sa fii un bun tehnician, sa stii cum s-ar face, caci dificultatea provine din a intelege exact ce trebuie facut. Este nevoie sa studiezi legislatia, sa o interpretezi si abia apoi sa gasesti alaturi de clientul tau formula potrivita pe care sa o aplici. Toate acestea in contextul deadline-urilor stranse impuse de autoritati. Adesea, la scurt timp, dupa ce finalizezi un proiect, afli ca legislatia se schimba si trebuie, din nou, sa te adaptezi.

Acesta este unul dintre domeniile in care informatia se mosteneste. Cei care au dezvoltat Business Intelligence in alta industrie au nevoie de minim doi ani de acomodare – timp in care sa intre in contact cu toate notiunile de business bancar, sa afle despre ele macar la nivelul de a sti ca exista. Abia in patru ani poti spune ca ai dobandit cunostinte solide si poti sustine un dialog direct cu reprezentanti din business. Este ca o specializare post-universitara.

Acum doi ani, atunci cand am elaborat conceptul de business pe baza caruia functioneaza astazi Reporting Center, stiam ca trebuie sa gasesc o metoda prin care sa transfer mai departe ce am primit. Astfel, am infiintat acest Centru de Excelenta Business Intelligence in Bucuresti, ce produce solutii software de raportare pentru piata bancara europeana. Ne propunem constant sa simplificam viata clientilor nostri, prin automatizarea proceselor de business. Pentru asta, lucram cu cel mai bun produs, cu cei mai buni parteneri si cu cea mai buna echipa.

Femei in IT Elena Unciuleanu

In primele zece luni am construit produsul Elite Reporting Platform – a treia generatie de aplicatie de raportari pe care o realizam impreuna, proiectata sa fie atat de intuitiva, incat sa nu mai fie nevoie de training de utilizare. Daca pana acum trebuia sa ii invatam pe utilizatori sa foloseasca aplicatiile, acum ne doream o aplicatie care sa cunoasca profilul utilizatorului, sa urmeze natural fluxurile de lucru ale acestuia, si sa il ghideze in realizarea task-urilor curente.

Am stabilit parteneriate si am aderat la clustere alaturi de alte firme complementare cu scopul de a ne sprijini reciproc si de a oferi servicii integrate clientilor nostri. Pentru ca impreuna suntem mai puternici!

Si pentru ca in consultanta, excelenta este data intotdeauna de oameni, am inceput sa lucram la extinderea asa-numitei echipa de aur. Am selectat doar oameni care pot tine pasul cu noi: harnici, ambitiosi si atenti la detalii. Fiind singurii de pe piata care formeaza experti de tip Purple, strategia aleasa de noi pentru a preda competentele, a fost aplicarea mentoratului, metoda shadowing. Astfel, noii angajati sunt introdusi direct in proiect, la client, insotind si observand in actiune un membru experimentat. Incercam in asa fel sa transmitem si pasiunea!

Anual ne intalnim cu toti clientii nostri in cadrul unui eveniment organizat pentru ei. In timpul trainingului de BI le prezentam cum sa exploateze de instrumentele pe care le detin in beneficiul lor. Le cerem feedback, le dam ocazia sa se exprime, raspundem la intrebarisi supunem la dezbatere provocarile comune pe care le intampina.

In business nu exista reteta: exista viziune de business sustenabil pe care doar timpul o poate valida si exista amprenta personala care se reflecta in mentalitatea echipei pe care o formezi.

Business Woman Magazine March 2017